Eigen Kracht! https://eigenkrachtjeugd.nl Jeugd en Gezin Mon, 09 May 2022 09:19:37 +0000 nl hourly 1 https://eigenkrachtjeugd.nl/wp-content/uploads/2020/12/cropped-favicon-32x32.png Eigen Kracht! https://eigenkrachtjeugd.nl 32 32 Ambulant begeleider kleinschalige woonvoorziening https://eigenkrachtjeugd.nl/2022/04/01/ambulant-begeleider-kleinschalige-woonvoorziening/ Fri, 01 Apr 2022 15:37:00 +0000 https://eigenkrachtjeugd.nl/?p=15573

Ambulant begeleider

Voor 32-36 uur per week
Betreft tijdelijk dienstverband voor 7 maanden met zicht op verlenging.
“Eigen kracht! Jeugd en gezin” richt zich op Jongeren tussen de 14 en de 23 jaar die door verschillende omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, extra begeleiding nodig hebben en/of dagbesteding hebben.
Jongeren en hun gezinnen kunnen te maken hebben met een of meerdere moeilijkheden waardoor de jongere zich niet ten volste kan ontwikkelen. Denk aan een zwakke sociale omgeving, opvoedproblemen, internaliserende en/of gedragsproblematiek.
Eigen kracht biedt jongeren en hun gezinnen de kans op een positieve manier verandering in de situatie te brengen. Eigen kracht wil jongeren en gezinnen zoveel mogelijk in hun eigen kracht zetten en vanuit hier de talenten, motivatie, zelfredzaamheid en beschermende factoren vergroten en verbreden. Dit in een zo huiselijke, veilige en zo gewoon mogelijk omgeving, indien mogelijk dicht bij het eigen netwerk. Hierbij is er veel aandacht voor een positieve dagbesteding, sociale contacten en vrijetijdsbesteding. Indien nodig wordt er gekeken naar aanvullende interventies voor onze jongeren die vanuit de regievoerder ingezet zouden kunnen worden. Denk hierbij aan diagnostiek, therapie, psycho-educatie, een maatje etc. .
Eigen kracht werkt nauw samen met het netwerk, school en betrokken hulpverlening rondom de jongere en zijn gezin, deze worden actief betrokken.
Als pedagogisch medewerker vragen we om vanuit de relatie te werk te gaan. We werken presentiegericht, vanuit de relatie en met een lange adem. We werken niet door middel van beheersing en autoriteit.
Reële verwachtingen en gemotiveerd blijven bij tegenslagen is een must. Jongeren krijgen bij ons de ruimte om te vallen en op te staan. Jij bent hierin een consequente en continue factor in het leven van de jongere.
Afhankelijk van het perspectief van de jongeren kunnen de jongere voor korte of langere tijd bij ons verblijven, en vanuit Eigen kracht doorstromen naar een (semi) zelfstandige woning. De trajectduur is geheel afhankelijk van de behoefte van de betreffende jongere, wij bieden maatwerk, daar iedereen andere behoeften heeft.
Functieomschrijving
– Een starter met pit, goede ideeën en stage-ervaring bieden wij ook de kans om samen met “Eigen kracht! Jeugd en gezin” te groeien. Werkervaring is mooi meegenomen maar geen must.
– Draagt samen met collega’s zorg voor een veilig en positief verblijfs- en leerklimaat
– Mentorschappen draaien
– Ontvangt jongeren en ouders en weet helder uit te leggen waar “Eigen kracht” voor staat en welke kansen we bieden
– Informeert ouders en betrokken over de voortgang van de jonger
– Voert Uitvoerders- en multidisciplinair overleg met betrokkenen
– Onderhoudt contacten met school en dagbestedingsactiviteiten
– Stelt (vanuit de dagelijkse observaties van jongeren) aan het hulpverleningsplannen op en werkt hierbij nauw samen met betrokkenen woonbegeleiders en onze gedragswetenschapper.
– Stimuleert jongeren, ouders en belangrijke betrokkenen om een bijdrage te leveren aan deze planvorming
– Levert een actieve bijdrage aan de opbouw van “Eigen kracht! Jeugd en gezin”
Bijkomende taken:
– Nauw samenwerken met de gedragswetenschapper
Functie eisen
– Hbo en Skj geregistreerd of de mogelijk deze in korte termijn te behalen
– SKJ-geregistreerd, of in staat middels EVC deze binnen 3 maanden te behalen.
– Snel contact kunnen leggen en de taal van jongeren “verstaan”
– Praktisch ingesteld zijn en plezier hebben in ondersteunen van jongeren en ouders
– Normaliseren, gezond verstand en mogelijkheden laten prevaleren boven problematiseren
– Weet pedagogisch handelen, toezicht en controle zinvol en helder met elkaar te verbinden
– Kan fungeren als positief en onberispelijk rolmodel voor jongeren, ouders en netwerk
– Kennis hebben en aanleren van dagelijkse vaardigheden en speels kunnen ingrijpen op denkfouten van jongeren.
– Hecht kunnen en willen samenwerken collega’s en betrokken partijen die een bijdrage leveren
– Opmaken van een hulpverleningsplannen voor jongeren en hun gezinnen.
– Daadkrachtige, zelfstandige persoonlijkheid en denkend in positieve oplossingen.
– Humor, relativeringsvermogen en pioniersmentaliteit
Dienstverband en salariëring
Je treedt tijdelijk in dienst bij Eigen Kracht voor de duur van 7 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Dit betreft de periode van 1 juni 2022 tot 1 December 2022. Wij bieden een salaris van schaal 8 conform CAO Jeugdzorg.
Solliciteren
We ontvangen je motivatie en CV graag
Contactpersoon: Aziza Achkari
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het algemene telefoonnummer of een mail sturen.
• Ja
Soort dienstverband: Fulltime
Salaris: Vanaf €2.403,00 per maand

]]>
Vacature Gedragswetenschapper https://eigenkrachtjeugd.nl/2021/07/09/vacature-gedragswetenschapper/ Fri, 09 Jul 2021 08:40:59 +0000 https://eigenkrachtjeugd.nl/?p=15383

Functieomschrijving

Ben jij van nature iemand die goed kan coachen met een flinke dosis inlevingsvermogen, flexibiliteit en een scherp analytisch vermogen? En heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening als gedragswetenschapper? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je gaat aan de slag als gedragswetenschapper binnen een residentiele setting. Je ondersteunt de persoonlijk begeleiders bij hun werkzaamheden. Analyseren van casussen, meewerken aan vervolgstappen en het begeleiden van intervisies behoren tot je werkzaamheden. Daarnaast werk je mee aan de beleidsontwikkeling binnen Eigen Kracht! Jeugd en Gezin om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Jouw expertise en kennis op het gebied van kind- en jeugdpsychologie en beschermende- en risicofactoren zet je in om persoonlijke begeleiders te ondersteunen in de juiste begeleiding voor de jongeren. Indien nodig sluit je aan bij overleg, begeleidingsmomenten en gesprekken. Je komt te werken in een residentiele setting waar jongeren verblijven tussen de 15-23 jaar. Met een duurzaam en integraal aanbod biedt Eigen Kracht! Jeugd en Gezin jongeren weer perspectief op herstel en participatie in de samenleving.  De jongeren hebben een forensische zorgtitel en een licht verstandelijke beperking (LVB ) in combinatie met andere problematiek. Vaak is er sprake van een groot recidive risico en psychiatrische en/of psychosociale problematiek, schulden.  Plaatsingen vinden plaats in zowel vrijwillig als gedwongen kader.
 • Je ondersteunt de persoonlijke begeleiders bij hun werkzaamheden.
 • Analyseren van casussen, meedenken in vervolgstappen en begeleiden van intervisies.
 • Je denkt mee in de beleidsontwikkeling binnen Eigen Kracht! Jeugd en Gezin om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.
 • Jouw expertise en kennis op het gebied van kind- en jeugdpsychologie, beschermende- en risicofactoren zet je in om persoonlijk begeleiders te ondersteunen in de juiste begeleiding voor de jongeren.

Benodigde kwalificaties voor de functie

 • Een relevante WO-opleiding voor de jeugdhulp waarmee SKJ-registratie mogelijk is; een SKJ-registratie.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening.
 • Kennis van de wet- en regelgeving van en met betrekking tot Jeugdzorg, zowel in vrijwillig als justitieel kader.
 • Kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep.

Dit krijg je van ons

 • Een goed salaris (tussen de € 3.240,- en maximaal € 4.896,- op basis van 36 uur)
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Vakantiegeld van 8%
 • Een werktelefoon
 • Reiskostenvergoeding

Jouw skills

 • Je staat sterk in je schoenen en hebt natuurlijk overwicht.
 • In onverwachte situaties ben je in staat om op een juiste wijze te handelen.
 • Je beschikt over een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent betrouwbaar, stressbestendig en kunt goed zelfstandig werken.

Solliciteren

We ontvangen je motivatie en CV graag Contactpersoon: A. Achkari, po@eigenkrachtjeugd.nl Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het algemene telefoonnummer of een mail sturen.
]]>