Functieomschrijving

Ben jij van nature iemand die goed kan coachen met een flinke dosis inlevingsvermogen, flexibiliteit en een scherp analytisch vermogen? En heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening als gedragswetenschapper? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je gaat aan de slag als gedragswetenschapper binnen een residentiele setting. Je ondersteunt de persoonlijk begeleiders bij hun werkzaamheden. Analyseren van casussen, meewerken aan vervolgstappen en het begeleiden van intervisies behoren tot je werkzaamheden. Daarnaast werk je mee aan de beleidsontwikkeling binnen Eigen Kracht! Jeugd en Gezin om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Jouw expertise en kennis op het gebied van kind- en jeugdpsychologie en beschermende- en risicofactoren zet je in om persoonlijke begeleiders te ondersteunen in de juiste begeleiding voor de jongeren. Indien nodig sluit je aan bij overleg, begeleidingsmomenten en gesprekken. Je komt te werken in een residentiele setting waar jongeren verblijven tussen de 15-23 jaar. Met een duurzaam en integraal aanbod biedt Eigen Kracht! Jeugd en Gezin jongeren weer perspectief op herstel en participatie in de samenleving.  De jongeren hebben een forensische zorgtitel en een licht verstandelijke beperking (LVB ) in combinatie met andere problematiek. Vaak is er sprake van een groot recidive risico en psychiatrische en/of psychosociale problematiek, schulden.  Plaatsingen vinden plaats in zowel vrijwillig als gedwongen kader.
 • Je ondersteunt de persoonlijke begeleiders bij hun werkzaamheden.
 • Analyseren van casussen, meedenken in vervolgstappen en begeleiden van intervisies.
 • Je denkt mee in de beleidsontwikkeling binnen Eigen Kracht! Jeugd en Gezin om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.
 • Jouw expertise en kennis op het gebied van kind- en jeugdpsychologie, beschermende- en risicofactoren zet je in om persoonlijk begeleiders te ondersteunen in de juiste begeleiding voor de jongeren.

Benodigde kwalificaties voor de functie

 • Een relevante WO-opleiding voor de jeugdhulp waarmee SKJ-registratie mogelijk is; een SKJ-registratie.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening.
 • Kennis van de wet- en regelgeving van en met betrekking tot Jeugdzorg, zowel in vrijwillig als justitieel kader.
 • Kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep.

Dit krijg je van ons

 • Een goed salaris (tussen de € 3.240,- en maximaal € 4.896,- op basis van 36 uur)
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Vakantiegeld van 8%
 • Een werktelefoon
 • Reiskostenvergoeding

Jouw skills

 • Je staat sterk in je schoenen en hebt natuurlijk overwicht.
 • In onverwachte situaties ben je in staat om op een juiste wijze te handelen.
 • Je beschikt over een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent betrouwbaar, stressbestendig en kunt goed zelfstandig werken.

Solliciteren

We ontvangen je motivatie en CV graag Contactpersoon: A. Achkari, po@eigenkrachtjeugd.nl Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het algemene telefoonnummer of een mail sturen.