Over Onze

Eigen Kracht

Eigen Kracht is er voor iedereen die hulp nodig heeft!

Natuurlijk is het fijn als je je leven op eigen kracht vorm kan geven, dat moet ook het doel zijn. Maar op weg naar dat doel kan je de hulp en begeleiding van Eigen Kracht! Jeugd en Gezin misschien wel heel goed gebruiken. Daarom kan je op deze website zien wie we zijn en wat je van ons kunt verwachten.

“Eigen Kracht!” houdt van verschillen. Verschillen in achtergrond, cultuur en overtuiging zien we als een pluspunt.  We hebben de ervaring en deskundigheid voor het omgaan met deze verschillen.

We bieden verblijf tot zelfstandig wonen en elke stap daar tussenin. Van school tot dagbesteding en werk. Binnen “Eigen Kracht!” krijg jij de mogelijkheid om door te stromen naar steeds zelfstandiger wonen. “Eigen Kracht!” helpt en motiveert jou om hierin je eigen kracht te vinden om jezelf positief te ontwikkelen. Hierin zijn jouw eigen doelen leidend. Wij begeleiden jou vanuit gelijkwaardigheid. Dat betekent dat “Eigen Kracht!” helpt om je eigen kracht te vinden en daarmee jouw doelen te bereiken

Meer weten? Neem contact met ons op via

Eigen Kracht! werkt samen met

Jongeren Die het Kunnen partner Eigen Kracht!
De Waag partner Eigen Kracht!
Gemeente Amsterdam partner Eigen Kracht!
jgz almere partner Eigen Kracht!
samen veilig midden nederland partner Eigen Kracht!
gemeente zaanstad partner
gemeente alkmaar partner Eigen Kracht!
jeugdstem partner Eigen Kracht!
gemeente haarlemmermeer partner Eigen Kracht!
Veilig thuis partner Eigen Kracht!
sociaal domein flevoland partner Eigen Kracht!
reclassering nederland partner Eigen Kracht!
jeugdbescherming partner Eigen Kracht!
william schrikker partner Eigen Kracht!
cura xl partner Eigen Kracht!

Eigen Kracht! is aangesloten bij

Klachtenportaal Zorg

Jeugdstem – vertrouwenspersonen akj
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdzorg hebben recht op een vertrouwenspersoon vanuit Jeugdstem. Jeugdstem staat los van Eigen Kracht! Jeugd en gezin (EKJ) en de vertrouwenspersonen zijn dus niet in dienst van EKJ. Ondersteuning door een vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. De vertrouwenspersonen gaan met vaste regelmaat op bezoek bij (woon)instellingen. Zo ook bij Eigen Kracht! Jeugd en gezin. Op deze manier zijn zij zichtbaar en direct benaderbaar voor jongeren die vragen en/of klachten hebben. Ook kan er tussen de bezoeken door direct contact opgenomen worden met de vaste vertrouwenspersoon wanneer dit nodig is.

 

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?
Je kan altijd praten met een van de vertrouwenspersonen van Jeugdstem. Een vertrouwenspersoon is iemand waarmee kinderen, jongeren, ouders of pleegouders in vertrouwen iets kunnen bespreken. Dit gebeurt dus zonder dat de ander te horen krijgt wat er is besproken. Een vertrouwenspersoon kan informatie geven over hoe de jeugdzorg in elkaar zit, wat je kunt verwachten, wat je rechten zijn, hoe je een gesprek op gang kunt brengen als iets je dwarszit en hoe je bijvoorbeeld een klacht kan indienen. De vertrouwenspersoon adviseert en ondersteunt je hierbij. Daarbij houdt Jeugdstem altijd rekening met jou als individu en wat jouw voorkeur is op het gebied van ondersteuning.


Zo bereik je Jeugdstem:

  • Bel gratis naar 088 – 555 1000 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00)
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

EIGEN KRACHT!

Jeugd & gezin

Een veilige woonomgeving & een goede dagbesteding
Dát hebben jongeren nodig!

* Uit veiligheidsoverwegingen vermelden wij geen adresgegevens. Wij geven u graag een rondleiding op onze locaties. Maak hiervoor een afspraak.