Begeleid wonen

en werken

✔ Stabiliteit ✔ Ontwikkeling ✔ Diversiteit

Bij Eigen kracht! Jeugd en gezin kun je terecht wanneer je begeleid wil wonen en werken. Wanneer je bij ons terecht komt, dan woon je in een eigen studio. Hierbij is er dan 24/7 begeleiding voor je beschikbaar. Samen wordt er gekeken naar de beste hulp en ondersteuning bij het creëren van een fijne en zelfstandige leefomgeving. Vanuit hier wordt er gewerkt naar volledig zelfstandig wonen. Dit kan samengaan met eventuele nazorg van je persoonlijke begeleider.

ambulante ondersteuning Eigen Kracht!

Wil je meer te weten komen? Neem contact met ons op via

De juiste ondersteuning bij begeleid wonen en werken

over onze eigen kracht

Bij het begeleid wonen en werken voor jongeren in Amsterdam-Zuidoost, krijg je een eigen persoonlijke begeleider. Deze begeleider gaat je helpen bij het begeleid zelfstandig wonen voor jongvolwassenen in Amsterdam. Daarnaast wordt er ook samen gezocht naar een geschikte dagbesteding, school, werk of misschien wel een combinatie hiervan. Deze dagbesteding is ook beschikbaar als je niet bij ons woont. De zorg en ondersteuning bij het begeleid zelfstandig wonen voor jongvolwassenen in Amsterdam is 24/7 beschikbaar. Dit is niet alleen op het gebied van begeleid wonen en werken, maar ook op praktisch, financieel en psychosociaal gebied. Bovendien werken we samen met Veilig Thuis om jou de beste zorg aan te bieden.

Zelfstandig wonen met een persoonlijke begeleider

Wanneer je als jongvolwassenen zelfstandig gaat wonen en werken in Amsterdam, dan is jouw persoonlijke begeleider altijd het eerste aanspreekpunt. Dit is zowel voor jouzelf, als je gehele netwerk. De begeleiding van het begeleid wonen voor jongeren in Amsterdam-Zuidoost sluit altijd aan op jouw individuele behoeften. Op deze manier streven we altijd naar een fijne en prettige samenwerking. Wanneer je begeleid zelfstandig gaat wonen bij ons in Amsterdam is er ook 24/7 een gedragsdeskundige voor je beschikbaar. Vaak is het namelijk zo, dat wanneer jongeren last hebben van psychosociale problemen, het begeleid wonen in Amsterdam moeilijker wordt. Hiervoor wordt het begeleid wonen in Amsterdam-Zuidoost beschikbaar gesteld.

doelgroepen

Verschil tussen begeleid en beschermd wonen

Vaak wordt begeleid wonen voor jongvolwassen in Amsterdam in de war gehaald met beschermd wonen voor jongeren. Echter zit hier nog een heel verschil in. Beschermd wonen komt namelijk pas aan bod, wanneer begeleid wonen niet meer de juiste ondersteuning kan bieden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat begeleid wonen in Amsterdam-Zuidoost verdeeld kan worden in verschillende lagen. Bij begeleid wonen wordt er altijd gedacht dat het wonen is in een instelling. Dit is echter niet het geval. Bij begeleid wonen, woon je niet in een instelling. Bij begeleid wonen is het namelijk zo dat je ook regelmatig de deur uit moet om de juiste zorg te krijgen. Niet alle hulp wordt altijd aan huis geleverd.  

Heb je vragen over onze diensten? Neem gerust eens contact op!

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Of heb je misschien wat vragen over het begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen in Amsterdam? Dan vragen we je vriendelijk om hiervoor contact met ons op te nemen. Dit kan je doen door een e-mail te sturen naar info@eigenkrachtjeugd.nl of neem telefonisch contact op door te bellen naar 020 21 01 922. Wij vertellen je graag meer over wat wij voor jou kunnen betekenen. Naast begeleid wonen kan je ook bij ons terecht voor onder andere crisisopvang voor jongeren en diverse dagbesteding.

Eigen Kracht is er voor iedereen die hulp nodig heeft!

We kunnen ons voorstellen dat je meer vragen hebt. We vinden het fijn als je dan contact met ons opneemt.

Dat kan via info@eigenkrachtjeugd.nl of telefoonnummer: 020 21 01 922

1 Step 1
Stel jouw vraag
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Begeleid wonen Eigen Kracht!
Dagbesteding Eigen Kracht!