Teammanager Jeugdzorg (32 uur)

Ben jij in staat jouw team te faciliteren en inspireren, heb je kennis van de huidige wet- en regelgeving binnen de jeugdhulpverlening en heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring als teammanager? Lees dan onderstaande vacature en solliciteer snel.

Eigen Kracht! Jeugd en gezin is een organisatie die beschermd en begeleid wonen aanbiedt aan jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Onze jongeren hebben vaak al veel hulpverleners en groepen gezien. Bij Eigen Kracht! Jeugd en gezin beginnen de jongeren op de groep en stromen daarna door naar een studio. Op de groepen is 24/7 begeleiding aanwezig die ondersteunt op alle leefgebieden (thuis, dagbesteding, werk, school, netwerk). De jongeren leren zelf koken, budgetteren, schoonmaken en voor zichzelf zorgen tot ze zelfstandig kunnen wonen. Eigen Kracht kan dus de laatste verblijfplek zijn voordat de jongeren zelfstandig gaan/kunnen wonen. Eigen Kracht! Jeugd en gezin heeft momenteel 3 groepen en ± 6 zelfstandige studio’s in regio Nieuw West

Dit ga je doen:

Als Teammanager stuur en ondersteun je in de dagelijkse praktijk een team van Jeugdhulpverleners en gedragswetenschappers aan. Je houdt toezicht op productie en rapportagetermijnen en ziet erop toe dat er gewerkt wordt volgens de laatst geldende methodiek en de richtlijnen van de Jeugdwet. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkveld. Naast de samenwerking binnen de organisatie ben je verantwoordelijk voor een goede samenwerking met diverse ketenpartners, zoals Jeugdbescherming, (jeugd)reclassering, de sociale wijkteams, aanbestedingen en het werven van nieuwe samenwerking met nieuwe ketenpartners.

In je functie als Teammanager houd je toezicht op het functioneren van jouw medewerkers. Dit gebeurt middels regelmatig teamvergaderingen en jaarlijkse functioneringsgesprekken. In deze besprekingen is er aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker, kwaliteit van werken en eventuele knelpunten hierin. Je durft jouw medewerkers aan te spreken waar nodig en bent tevens in staat om hen ondersteuning te bieden bij ingewikkelde casuïstiek. Daarnaast ben je aanwezig bij overlegmomenten met het hoger management en weet je daarin het belang van de organisatie goed te vertegenwoordigen.

Jouw toegevoegde waarde:

  • aansturen en ondersteunen van een team van Jeugdhulpverleners en gedragswetenschappers;
  • voeren van (klacht)gesprekken met cliënten wanneer betrokkenheid vanuit teammanager nodig is;
  • op strategisch niveau adviseren, vormgeven en realiseren van de visie van de organisatie;
  • het initiëren, vertegenwoordigen en bewaken van de samenwerkingsrelaties met de diverse ketenpartners.
  • Aanbesteding.

Dit ben jij:

  • academisch werk- en denkniveau en minimaal een relevante afgeronde Hbo-opleiding
  • minimaal 3 jaar werkervaring als Manager in een maatschappelijk betrokken organisatie;
  • kennis van de wet- en regelgeving van en met betrekking tot de Jeugdzorg, zowel in vrijwillig als gedwongen kader;
  • kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep;
  • ervaring met financieel management en projectmanagement.