Functieomschrijving

Eigen Kracht is op zoek naar een nieuwe collega Woonbegeleider voor 24-36 uur per week.

Een baan als Woonbegeleider is er een met verantwoordelijkheid. Tijdens de diensten ben je de steun en toeverlaat van de jongere. Overdag ondersteun je jongeren waar nodig. Tevens zorg je ervoor dat de jongeren zich aan de huisregels houden.

Elke woning heeft maximaal vijf jongeren.

Je diensten vinden plaats tussen 9:00 en 9:00 uur. Je draait zowel dag als nacht diensten. Zowel doordeweeks als in het weekend (max twee weekenden per maand). Je bent aanspreekpunt voor de jongeren, bewaakt het dag- en nachtritme en draagt zorg voor een veilig leefklimaat.

Bij eventuele calamiteiten verwachten we van jou dat je actie onderneemt en dat je praktische oplossingen kunt vinden voor eventuele problemen. Het is daarom belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en dat je, als dat nodig is, adequaat kunt handelen. Uiteraard kun je altijd even telefonisch overleggen met een collega in de bereikbaarheidsdienst. In de meeste gevallen zal je in de nacht ongestoord kunnen slapen in een afzonderlijke kamer op de locatie. Om 07.00 uur sta je op en ondersteun je de jongeren met wekken voor school, dagbesteding of werk. Voordat je dienst erop zit, maak je een zorgvuldige rapportage en verzorg je de overdracht.

Wat verwachten we van jou?

· Minimaal een afgeronde relevante MBO-opleiding op niveau 4 of HBO.

· Bij voorkeur heb je werkervaring opgedaan binnen de zorg.

· Je staat sterk in je schoenen en hebt natuurlijk overwicht.

· In onverwachte situaties ben je in staat om op een juiste wijze te handelen.

· Je beschikt over een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.

· Je bent betrouwbaar, stressbestendig en kunt goed zelfstandig werken.

· Je bent twee weekenden per maand beschikbaar en flexibel inzetbaar zowel overdag als in de nacht